Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ "ΚΟΡΚΟΦΥΛΑ"



Μπήκε ο Οκτώβρης κι εμείς δυναμικά βγήκαμε από τη ραθυμία και την αβεβαιότητα του Σεπτέμβρη. Σίγουρα, το τέλος του καλοκαιριού δεν αρέσει σε κανένα και δύσκολα επαναφέρεσαι στην καθημερινή πραγματικότητα. Το Σεπτέμβρη αφήνεις τα πράγματα να σε πάνε μόνα τους κάπου. Εσύ απλώς παραστέκεσαι παραδίπλα. Έχεις όρεξη να δεις τους φίλους σου, μα βαριέσαι να κανονίσεις κάτι. Όλο λες ότι θα πάρεις κάποιο τηλέφωνο, μα τελικά ξεχνιέσαι, περνά η μέρα κι απλώς πηγαίνεις για ύπνο.

Εμείς όμως, είπαμε να κινηθούμε διαφορετικά αυτή τη φορά. Να μπούμε στον καινούργιο μήνα με το δεξί και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε το χρόνο μας. Και τι καλύτερο από μια κυριακάτικη, μεσημεριανή έξοδο με καλή παρέα. Επιλέξαμε να απομακρυνθούμε από τις γειτονιές μας και να διευρύνουμε τους ψυχαγωγικούς μας ορίζοντες. Κι έτσι, καταλήξαμε στον «Κορκόφυλα», ένα μεζεδοπωλείο πολύ όμορφο και προσεγμένο κοντά στο Γκάζι. Ο «Κορκόφυλας» μας κέρδισε από την πρώτη ματιά και το περιβάλλον μας έκανε να αισθανθούμε μέρος του μαγαζιού. Η αυλή ήταν πολύ όμορφη, με ιδανικές αναλογίες, ώστε να νοιώσουμε οικειότητα με το χώρο και να χαλαρώσουμε. Ο εσωτερικός χώρος ήταν επίσης πολύ περιποιημένος και λιτός, χωρίς μεγαλεπήβολες διακοσμήσεις, αλλά φυσικά επιλέξαμε την αυλή λόγω καιρού.

Ο κατάλογος μικρός μα καθόλου σεμνός!! Πιάτα γνωστά και άγνωστα, τόσα όσα χρειάζεται να διαβάσεις για να μην μπερδευτείς και χάσεις τον γαστρονομικό μπούσουλα. Και για συνοδεία, κρασάκι, ουζάκι, ρακάκι, τσιπουράκι και μπότζι (ρακί με πετιμέζι). Εμείς, επιλέξαμε λευκό και ροζέ κρασί. Ένα θα ομολογήσω. Τέσσερα άτομα καταναλώσαμε τρία λίτρα κρασί!!

Σημειώνω ότι όσα φάγαμε ήταν απλώς τέλεια! Το ταλαγάνι έλιωνε στο στόμα, οι κολοκυθοκεφτέδες σκέτος αφρός, τα σουτζουκάκια και το μοσχαράκι τόσο τρυφερά! Για το τέλος σερβιριστήκαμε πορτοκαλόπιττα και σφακιανή πίττα. Ομολογώ ότι πολύ χάρηκα που στο μενού δεν υπήρχε σοκολατόπιττα ή μπράουνις γιατί απλώς τα έχω βαρεθεί!


Η ορχήστρα που έπαιζε μουσική από τις τρεις και μετά μας έφτιαξε ακόμα περισσότερο το κέφι και όταν φεύγαμε απλώς κάναμε σχέδια για το πότε θα ξαναέρθουμε. Καταλάβαμε ότι ο «Κορκόφυλας» είναι το μεζεδοπολείο εκείνο που δε δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι θα περάσεις ωραία για να ανακαλύψεις μετά ότι απλώς έφαγες σε ένα ακόμα μαγαζί που εν τέλει δεν λέει και πολλά. Στον «Κορκόφυλα» γίναμε μια μεγάλη παρέα, απολαύσαμε όλες μας τις μπουκιές ενώ οι τιμές ήταν απολύτως προσιτές.

www.korkofilas.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: