Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ή ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ;


Καλημέρα, καλημέρα!

Σήμερα, ημέρα εκλογών και πάλι, των δεύτερων και καθοριστικών πλέον...
Κερδισμένος σε ψήφους δε γνωρίζουμε ποιος θα είναι, αλλά ούτε κι αν κερδισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ο κάθε απλός πολίτης αυτής της χώρας.
Η απογοήτευση, όμως, των ψηφοφόρων που εκφράστηκε και την προηγούμενη Κυριακή με τη μαζική αποχή από τις κάλπες, μπορεί να "ταρακουνάει" ενδεχομένως τους πολιτικούς (λέμε τώρα...), όμως μπορεί να γίνει και μοχλός δράσης για άτομα τα οποία δεν εφησυχάζουν! 

Μια ομάδα τέτοιων νέων ανθρώπων αποφάσισαν ότι έχουν μπουχτήσει από αδιαφορία και υποσχέσεις και τους ενοχλεί να  βλέπουν το κέντρο της Αθήνας να μαραζώνει. Επίσης, πιστεύουν ότι ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι υπεύθυνοι για την πορεία της πόλης και δεν επιτρέπεται να κρύβουν την αδιαφορία τους πίσω από την αδιαφορία των πολιτικών! 

Ποια είναι αυτή η ομάδα; Πρόκειται για τους:


Ξεκίνησαν τη δράση τους μόλις πριν από λίγους μήνες και αριθμούν ήδη πολλά μέλη όλων των ηλικιών, που  προσδοκούν να συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της αισθητικής της Αθήνας. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους! Αξίζει και μόνο το να διαβάσεις τις θέσεις τους! Γίνε κι εσύ μέλος, στήριξέ τους και δραστηριοποιήσου μαζί τους! Όσοι έχετε μεγαλώσει στην επαρχία, ίσως να θυμάστε πόσο νοικοκυρεμένα κρατούσαν τα σοκάκια οι γειτόνοι, πως διατηρούσαν το δρόμο τους καθαρό, ασβέστωναν, καλλώπιζαν με γλάστρες και νοιώθανε τη γειτονιά τους σαν προέκταση του σπιτιού τους! Γιατί τα ξεχάσαμε όλα αυτά και γίνανε όλα τόσο απρόσωπα στις μεγάλες πόλεις; Κλειστήκαμε στο διαμέρισμά μας και όλο κάποιος άλλος φταίει για τα "κακά" αυτής της πόλης... 
Ρίξτε μια ματιά, έστω από περιέργεια στους ATENISTAS και ... ατενίστε λίγο διαφορετικά αυτή την πόλη!

Υ.Γ. Χρόνια πολλά να πείτε στο ΦΙΛΙΠΠΟ και τη ΦΙΛΙΠΠΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: