Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Splish splash party


Πριν λίγες μέρες η μικρούλα Ειρήνη έγινε 2 ετών! Έτσι ήθελα να σκεφτώ ένα πάρτι που θα ευχαριστούσε πολύ και τη μικρή μου, αλλά και όλα τα παιδάκια που θα μας συντρόφευαν. Μιας και τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε στη Λευκάδα, όπου έχουμε ένα παραθαλάσσιο κτήμα με ελιές, σκέφτηκα να κάναμε υπαίθριο πρωινό πάρτι που θα ήταν πιο ευχάριστο και για μικρούς και για μεγάλους. 

Ψάχνοντας να σκεφτώ κατάλληλες δραστηριότητες για αυτές τις πολύ μικρές ηλικίες, βρήκα την τέλεια!!! Νεροπάρτι, ή αλλιώς splish splash party! Στο διαδίκτυο υπάρχουν καταπληκτικές ιδέες για το σχετικό θέμα που με ενέπνευσαν. 


Κεντρικό θέμα αποτέλεσαν οι φουσκωτές πισινούλες, τις οποίες γεμίσαμε με νερό και ένα σωρό κουβαδάκια, φουσκωτά πλαστικά ζωάκια κλπ. Τα μικρά μας ενθουσιάστηκαν τόσο που με το ζόρι προλάβαμε να τους βγάλουμε τα ρούχα πριν βουτήξουν.


Με τις λίγες τσόχες που είχα φέρει μαζί μου από την Αθήνα έφτιαξα μια μεγάλη γιρλάντα με σημαιάκια που έδωσε έναν πολύ εορταστικό χαρακτήρα. Κρεμάσαμε και διάφορα μπαλόνια από τα κλαδιά των δέντρων κι έτσι η διακόσμησή μας είχε ολοκληρωθεί. 



Τοποθετήσαμε ψάθες που έδεναν με το το θέμα για να καθίσουν τα παιδάκια και να ξεκουραστούν ή να παίξουν, αλλά τελικά την παράσταση έκλεψαν τα  ξύλινα παγκάκια και το χαμηλό παιδικό τραπεζάκι που έφτιαξε ο πατέρας μου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι είχαν το δικό τους τραπέζι με το δικό τους κολατσιό και τους άρεσε πολύ. 


Όσο για το μενού, εκτός από τα κλασσικά, όπως τοστάκια, κεφτεδάκια, λουκανικάκια, φτιάξαμε λαχταριστή, κρύα μακαρονοσαλάτα, αφράτη τυρόπιτα, σουβλάκια με ντοματίνια και mozzarella. Απαραίτητα τα μπισκότα με καραμελάκια, οι φρουτοσαλάτες για νότες δροσιάς αλλά και η γενέθλια τούρτα.


  



Πολλές από αυτές τις συνταγές θα τις βρείτε σε φιλικά blogs, όπως το "the one with all the tastes" και το "sefoulis.blogspot.gr".

Για το τέλος αφήσαμε τα δωράκια στους μικρούς καλεσμένους: προσωπικές πετσετούλες με απλικέ ψαράκια και φάλαινες μαζί με φουσκωτά ζωάκια της θάλασσας! Άρεσαν πολύ και τα χρησιμοποίησαν αμέσως!   







Φιλάκια πολλά και καλή συνέχεια!

12 σχόλια:

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Καλά τέλειο! Το είχα δει κι εγώ ότι παίζει πολύ στο ίντερνετ! Τρελάθηκα και με τα νερομπαλονάκια... αλλά εσείς δεν είχατε, σνιφ! Θα ταίριαζε ο νερομπαλονοπόλεμος σε μεγαλύτερα παιδιά! Να την χαίρεστε την μικρή σας!!!! Γερή και τυχερή στη ζωή της. Αν με ρωτάς η ηλικία 2-3 ήταν η καλύτερη μέχρι στιγμής! Θα ζήσετε μεγάλες στιγμές! Κάλη

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Κάλη, ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές! Έχει αρχίσει τώρα όλες αυτές τις ζουζουνιές που μας τρελαίνουν! Τα νερομπαλόνια είναι όντας απίθανη ιδέα και τη σκεφτόμουν πολύ, αλλά την απέρριψα λόγω ηλικίας... όπως κατάλαβες... Άλλη χρονιά!

fotolabida maria είπε...

ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΣΑΣ!!!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΗ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!!!!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ!!!!!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ήμουν κι εγώ σε αυτό το πάρτυ!!!! Πολύ ζήλεψα τις πισίνες των παιδιών, πραγματικά τα έδωσαν όλα, δεν ήθελαν να τις αποχωριστούν! Τέλεια ιδέα το νεροπάρτι, αδερφούλα!! Άρεσε σε μικρούς και μεγάλους!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Υπέροχες ιδέες! Που το κάνατε..στην αυλή σας; Τρελάθηκα με τις ψάθες! Τελικά δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο! Ωραία και τα δωράκια!
Kathy by anthomeli

nasia είπε...

Καλό μήνα και χρόνια πολλά για τη μικρή!!! Ζήλεψα τα ζουζούνια και τα παιχνίδια με το νερό. Καταπληκτική ιδέα, όπως πάντα βέβαια. Μας εμπνέετε και μας εκπλήσσετε.

Μαρία Έλενα είπε...

Να τα εκατοστήσει η μικρούλα σας.
Όμορφο το πάρτυ.
Φιλάκια ...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το τέλειο πάρτυ!!!!!
Να ζήσει η μικρούλα, να είναι πάντα γερή και καλότυχη!
Φιλιά!

Unknown είπε...

Αυτό είναι πάρτυ!!!
Φαντάζομαι πόσο θα το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά!!! Να σου πω την αλήθεια κι εγώ πολύ ευχαρίστως θα έπαιρνα μέρος σε ένα τέτοιο πάρτυ!!! χαχαχα
Χρόνια πολλά για την μικρή, να την χαίρεστε!!!
καλό μήνα
Φιλιά

Tante Kiki είπε...

Φαντάζομαι τί ωραία πέρασαν τα πιτσιρίκια!!! Υπέροχο, καλοκαιρινό πάρτυ!!!!! Να έρθω κι εγώ;;;;;;
Χρόνια πολλά για τη μικρούλα, να είναι πάντα γερή και τυχερή!!!
Καλό μήνα και φιλιά!!

mirsini's creations είπε...

Πώ..πώ..τί ωραίο παρτυυυυ !!!! Θέλω κι εγώ να κάνω πάρτυ splish splash...χάχά...αλλά θέλουμε πιό ψηλές πισινούλες..χάχά !
Να την χαίρεστε τη μικρή Ειρήνη !! Να μεγαλώνει..να μεγαλώνει και να γίνεται όλο και πιό δυνατή !! Υγεία και Ευτυχία της εύχομαι !!! Τί ωραία να γεννιέσαι καλοκαίρι....να είσαστε πολύ πολύ καλά κοριτσάρες !!
:)) και καλό μήνααα !!

Ανώνυμος είπε...

να τα εκατοστησει και να περναει παντα τοσο ομορφα !