Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Νεα εποχή με νέες αποφάσεις και τρόποι για να είμαστε πιο παραγωγικοί!!

Χαιρετώ και πάλι τη μπλογκογειτονιά!!

Ελπίζω να είχατε ένα όμορφο καλοκαίρι και φυσικά σας εύχομαι καλό Φθινόπωρο!! Μαζί με την έναρξη των σχολείων επιστρέφουμε κι εμείς στο μπλογκοσπιτάκι μας ελπίζοντας να αναρτούμε συστηματικά καινούργια πραγματάκια για σας και να μοιραζόμαστε εμπειρίες και ιδέες! Μη νομίζετε ότι συμμαζευτήκαμε, και η Ευαγγελία κι εγώ ακόμα στη Λευκάδα βρισκόμαστε και ήδη απολαύσαμε τις πρώτες βροχούλες, οι οποίες ήταν περαστικές.

Ωστόσο σε λίγες μέρες θα μπούμε στους πραγματικούς φθινοπωρινούς ρυθμούς, που για πολλούς από εμάς αποτελούν μια σπαζοκεφαλιά προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στα νέα προγράμματα και να διατηρήσουμε τις ισορροπίες. Για εμένα το Φθινόπωρο θα σηματοδοτήσει και μια νέα αρχή αφού αποφάσισα να δουλεύω πλέον στο σπίτι και να πειραματιστώ πάνω σε καινούργια πράγματα. Διαβάζοντας, λοιπόν, τρόπους για να είμαι πιο παραγωγική και να μην ξεγλιστράει ο χρόνος μέσα απ' τα χέρια μου χωρίς να το καταλαβαίνω συγκράτησα τα παρακάτω, που λίγο πολύ όλοι ξέρουμε αλλά δεν εφαρμόζουμε συστηματικά!!

1. Φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα κι άρχισε από το πιο απλό. Το γεγονός ότι φέρνεις εις πέρας μια υποχρέωση -όσο μικρή κι αν είναι- θα σε γεμίσει με ένα θετικό συναίσθημα και θα σε κινητοποιήσει για να συνεχίσεις δυναμικά!

2. Μείνε μακρυά από όλα εκείνα που σου αποσπούν την προσοχή, πχ. άμεση πρόσβαση στο pinterest από το κινητό, ανταλλαγή μηνυμάτων με φίλους, κλπ. 

3. Βάλε προτεραιότητες και αφιέρωσε τον αναγκαίο χρόνο για κάθε τι, χωρίς να κάνεις περικοπές ούτε υπερβολές! Προσπάθησε να μην είσαι αναβλητική γιατί θα το βρεις μπροστά σου...

4. Προσπάθησε να μην αναλαμβάνεις υποχρεώσεις κι εξυπηρετήσεις που σου στερούν ποιοτικό χρόνο της καθημερινότητάς σου! Το να λες "'όχι" δε σημαίνει ότι δεν είσαι ευγενική και γενναιόδωρη στον περίγυρό σου, αλλά ότι "ζυγίζεις" το διαθέσιμο χρόνο σου κι αξιολογείς τις πρωτεραιότητές σου

5. Σε περίπτωση που εργάζεσαι στο σπίτι είναι απαραίτητο να ορίσεις χώρο και ωράριο εργασίας ώστε να μην μπλέκουν τα εργασιακά με το νοικοκυριό. Το ότι δουλεύεις στο σπίτι δε σημαίνει ότι εργάζεσαι ολημερίς κι ολονυχτίς. Επίσης, μείνε συγκεντρωμένη στην εργασία σου χωρίς να κάνεις παράλληλα μαγείρεμα, σφουγγάρισμα, και γενικό συμμάζεμα. Ο συνδυασμός δουλειάς και νοικοκυριού μόνο περισσότερο στρες θα παράξει για να καλύψεις τον χαμένο χρόνο!   

6. Κράτα το γραφείο/εργαστήρι σου καθαρό και τακτοποίησέ το κάθε φορά που τελειώνεις τη δουλειά/χόμπυ σου.

7. Κάνε τον απολογισμό σου καθημερινά και κλείσε τη μέρα σου με μια θετική σκέψη!!!   

Ωραίες, βέβαια οι συμβουλές αλλά το σημαντικότερο είναι να μείνουμε πιστές στον τακτικό....χμ...καθημερινό προγραμματισμό!

Φιλάκια και τα ξαναλέμε σύντομα!

4 σχόλια:

nasia είπε...

Ανέμενα την επιστροφή σας και σας εύχομαι καλό Φθινόπωρο. Καλή επιτυχία στις νέες σας προσπάθειες. Οι αποφάσεις και και οι τρόποι υλοποίησης με βρίσκουν σύμφωνη και προσπαθώ και εγώ η ίδια να τις εφαρμόσω, ανεπιτυχώς μερικές φορές, εδώ και καιρό. Χαίρομαι που μαζευόμαστε σιγά σιγά....Πολλά φιλιά!!!!!!

Φιλία είπε...

Ενδιαφέρον και χρησιμότατο το πρόγραμμα.
Μακάρι να μπορέσω (έστω και για μια φορά στη ζωή μου) να το εφαρμόσω.
Είμαι, βλέπεις, απ' τα άτομα του "ό,τι μούρθει την κάθε στιγμή"!!!!
Μια ζωή ξεκινάω κάτι, το ψιλοβαριέμαι, αρχίζω άλλο κ.ο.κ. και στο τέλος δεν καταφέρνω και πολλά πράγματα!
Καλό Σ/Κ και καλό φθινόπωρο, κορίτσια

κυκλάμινο είπε...

Καλώς τες!!!! Καλή αρχή στη νέα προσπάθεια!!! Μου άρεσε το πρόγραμμα!!!! Φιλάκια

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση
Φιλάκια ...