Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τ' άπλυτα στη θέση τους, παρακαλώ!!!

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!


Ο καιρός μας κάνει καπρίτσια αλλά εγώ τη μπουγάδα μου την άπλωσα!! Για δείτε, στέκουν απλωμένα πολλά ρουχαλάκια: κάλτσες, παντελόνια κοντά και μακρυά, φορεματάκι λουλουδάτο και μπλουζάκι τιραντέ! 


Η ιδέα γι' αυτή τη laundry bag, που τη λες και travel bag και wet bag μου ήρθε μεσοβδόμαδα, έχοντας πολλή όρεξη για free motion applique.  


Έτσι, πρώτα αποφάσισα τις διαστάσεις της τσαντούλας-πουγκί και διάλεξα το βασικό υφάσμα. Μετά πήρα μολύβι και χαρτί κι άρχισα να σχεδιάζω σκίτσα με ρουχαλάκια κι έκοψα όσα μου φάνηκαν πετυχημένα. 



Έπειτα κόλλησα αράχνη σε διάφορα ρεταλάκια, σχεδιάσα τα περιγράμματα από τα σκίτσα πάνω στην όψη του χαρτιού κι έκοψα με το ψαλίδι τα ρούχα. Τέλος, κόλλησα με το σίδερο τα ρούχα πάνω στο ύφασμα της τσάντας και μετά με μαύρη κλωστή έκανα τα περιγράμματα, το σχοινί και τα μανταλάκια! Για πιο αναλυτικές οδηγίες δείτε κι εδώ


Μετά ακολούθησε η σύνθεση όλης της τσάντας, διαλέγοντας ένα πολύ αγαπημένο mint πουά για να φτιάξω το κανάλι για το κορδόνι ενώ για τη φόδρα επέλεξα ένα ειδικό, αδιάβροχο ύφασμα. 


Έτσι, μπορούμε ν' αποθηκεύουμε σε αυτή τ'απλυτα ρούχα ενώ είμαστε σε ταξίδι, να μεταφέρουμε τα παπούτσια μας ακόμα και τα βρεγμένα μαγιώ μας με μεγάλη ασφάλεια!


Η τσαντούλα ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη και δωρίστηκε έστω και τόοοοοοοσο καθυστερημένα στη φίλη Μπίργκητ. Και μιας και το καλοκαίρι είναι μπροστά μας εύχομαι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η τσαντούλα μου!!


Σας χαιρετώ και σας παροτρύνω να πειραματιστείτε κι εσείς με το free motion applique γιατί είναι πραγματικά πολύ αυθόρμητο και δημιουργικό. 

Φιλάκια,  
Ευγενία

  

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ένας ιδιαίτερος σάκος αποθήκευσης και δύο υφασμάτινα tags!

Το project αυτό πολύ το χάρηκα, σας το ομολογώ κι ένοιωσα μια εσωτερική περηφάνια όταν ολοκληρώθηκε! Γνώριζα εξ αρχής ότι:



-πρώτον: προορίζεται για το μωρό μιας οικογένειας με πολύ έντονη την οικολογική συνείδηση και σεβασμό για το περιβάλλον.
-δεύτερον: αυτή που μου έκανε την παραγγελία είναι μια φίλη με πολύ εκλεκτικά γούστα, πολύ προσηλωμένη στην αξία του χρώματος, που εξετάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια και που συνήθως της φαίνονται όλα βαρετά, αν δεν υπάρχει και μια πρόκληση σε κάθε project! Και φυσικά μιλάω για τη φίλη μου τη Μπίργκητ, η οποία για να διαλέξει χρώματα μπορεί και να της πάρει μια βδομάδα!!! 



Είναι αλήθεια ότι διάλεξε πολύ αγαπημένα μου υφάσματα για το σάκο από οργανικό βαμβάκι, τα οποία και φύλαγα ως κόρη οφθαλμού για κάτι ξεχωριστό.Τα ενδιαφέροντα στοιχεία στο κομμάτι της κατασκευής είναι ότι αυτή τη φορά η κλωστή για το καπιτονάρισμα κάνει μεγάλη αντίθεση με την ανοιχτόχρωνη βάση του σάκου.


Επίσης, η φόδρα δεν είναι ένα απλό, ήσυχο ύφασμα οσον αφορά στο μοτίβο του, αλλά ένα πολύ ξεχωριστό ύφασμα με πολύ όμορφο print που ταίριαξε υπέροχα με το εξωτερικό ύφασμα. 




Τέλος, επειδή μου έμειναν κάποια ρεταλάκια από το ένα ύφασμα κι επειδή πράγματι η ούγια του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, έφτιαξα την τελευταία στιγμή δύο υφασμάτινα tags, δωράκια για τη φίλη μου και τη μαμά του μωρού!




Ο σάκος έφτασε στη Γερμανία κι απ' όσο έμαθα άρεσε πολύ!! Και να πω την αλήθεια μου χαίρομαι που οι σάκοι μου πλαισιώνουν τα παιδικά δωμάτια!! 

Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία