Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Λίγο πριν μεταμορφωθούμε σε Τrolls!

Πυρετώδεις οι ρυθμοί στο σπίτι την τελευταία εβδομάδα προσπαθώντας να μεταμορφωθούμε σε Ευχούληδες, στους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας, την Poppy και τον Branch


Για όσους δεν έχουν δει την ταινία σας ενημερώνω ότι τα Trolls φοράνε βραχιόλια-ρολόγια και κάθε φορά που χτυπάνε αγκαλιάζονται μεταξύ τους. Και χτυπάνε τακτικά, ομολογουμένως. Με βάση το ρολογάκι της Poppy, ετοίμασα και τα δικά μας. Για να λέμε την αλήθεια, ο Branch είναι λίγο σκουντούφλης και δε φοράει ρολόι, ούτε συμπαθεί τις αγκαλιές, αλλά μιας και στο τέλος αλλάζουν τα μυαλά του εγώ ετοίμασα και το δικό μου και του Βασίλη. 

Λαστιχάκια, κουμπιά σε σχήμα λουλουδιών και φετρίνα και να σου τα ρολόγια!!! Τί λέτε, δεν είναι γουστόζικα;; 

Η Poppy με το περιβόητο μαλλί έχει φυσικά και τη λουλουδένια κορδέλα της. Τί, να μην έφτιαχνα μια και για μένα;;; 


Ακολουθώντας τη λογική της δικής της κορδέλας έκοψα τα λουλουδάκια και τα φυλλαράκια μου και χθες καθώς άκουγα το μουσικό reality έφτιαχνα και την τελική σύνθεση. Σχεδόν ολοκληρώθηκε κι αυτή, μόνο δυο κορδέλες σατέν τις λείπουν ώστε να μπορώ να τη στερεώσω στο κεφάλι μου κάνοντας ένα φιόγκο. Βασικά, ακολούθησα τη συνταγή της αδερφούλας μου (δείτε εδώ)!


Το κουστουμάκι του Branch είναι αισίως ολοκληρωμένο. Βασιζόμενη στην ταινία σχεδίασα τα ρουχα του: παντελονάκι κοντό με πολλά μπαλώματα και γιλεκάκι φτιαγμένο από φύλλα. 


Ένα παλιό παντελόνι του Βασίλη θυσιάστηκε για να βγάλω το βασικό πατρόν. 


Πιο πολλή ώρα έφαγα να ξηλώσω τις ραφές του κοπτοράπτη παρά να φτιάξω το σορτσάκι!!!! 


Τα μπαλώματα ράφτηκαν κι αυτά στο χέρι για να φαίνονται πιο αυθεντικά. 

Για το γιλέκο το πατρόν το έβγαλα βασιζόμενη πάνω σε μια κοντομάνηκι φανέλα του. Αφού έκοψα τα τρία κομμάτια του γιλέκου (πλάτη, δεξί μπροστινό και αριστερό μπροστινό), έκοψα φαρδιές και μακριές λωρίδες λαχανί φελτ για να μιμηθώ τις φυλλωσιές του αυθεντικού σχεδίου. 


Άρχισα να ράβω μια μια λωρίδα αρχίζοντας από κάτω κι ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τους ώμους και τη λαιμόκοψη. Αφού "στόλισα" και τα τρία κομμάτια με τις φυλλωσιές έκανα και την τελική σύνθεση του γιλέκου. 

Κι αν αναρωτιέστε πού είναι το φόρεμα της Poppy αυτό είναι το μοναδικό που μου απομένει. Κλείνω την ανάρτηση, βάζω μπρος κι απλώς ευχηθείτε μου καλή επιτυχία στον αυτοσχεδιασμό, γιατί δεν έχω παρόμοιο φόρεμα για να ξεπατικώσω το πατρόν!!!!

Σας αποχαιρετώ με αυτές τις δύο σκηνές από την ταινία που έχουν καταπληκτικά τραγούδια. 



Ειδικά το "Can't stop this feeling" αποκλείεται να μην το ακούσει κάποιος και να μην του φτιάξει κατευθείαν τη διάθεσή του! 

ΥΓ. Το μαλλί alla Poppy παραμένει ένα άλυτο μυστήριο...  

4 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Η στολή του Βασίλη είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!! ειδικά το γιλεκάκι, είναι σούπερ! μπράβο Ευγενία. Αλλά μας κρατάς σε αγωνία... ανυπομονώ να δω την Poppy! και το ροζ μαλλάκι πρόκα!

Άννα είπε...

Τελεια! Περιμενω και το φουστανάκι!!!

Marie-Anne είπε...

Πολύ ωραία η στολή του Βασίλη!!!!! Και μπόλικη δουλειά είχε με τόσα κομματάκια που έπρεπε να ράψεις!!!! Να μας δείξεις και της Poppy!
Καλά Κούλουμα, Ευγενία μου!!!!!

My Little World είπε...

Φοβερή η ανδρική στολή, χαρά στο κουράγιο σου που έκανες τόση πολύ δουλειά με το γιλέκο! Ανυπομονώ να δω και το φόρεμα της Poppy!